Božićni DIY ukrasi

Božić je posebno vrijeme u godini! Vrijeme kada najviše vremena provodimo s obitelji i prijateljima u toplom domu prepunom božićnih ukrasa, kolačića, prefine hrane i obilju pića! Također to je i vrijeme kada možete svoju maštu pretvoriti u stvarnost. Za sve kreativce i one koji to žele biti, donosimo Vam par ideja kako da ukrasite svoj dom djelima svojih ruku bez bespotrebnog bacanja novaca na skupe ukrase!

Podijelite s nama svoje božićne DIY ukrase i najbolje ćemo nagraditi malim poklonom!

#1   Ukrasne zvjezdice 

Božićne zvijezde izrađene od štapića, vjerojatno su jedne od najlakših DIY ukrasa koje možete napraviti za ove blagdane. Ova vrsta ukrasa savršena je za novorođenčad i malu djecu jer ih praktički ne možete uništiti. Osim toga, možete koristiti gotovo sve vrste materijala.

Božićni DIY ukrasi ukrasi zvjezdice

Što Vam treba:

5 štapića iste veličine;

ljepilo ili neka špaga, užad

olovke u boji za dekor.

Sve što trebate učiniti je da štapiće pričvrštite jedne za druge tako da oblikuju zvijezdu, a zatim upotrijebite ljepilo ili komad užeta kako biste osigurali svaki kutak da se ne raspadne.  I na kraju samo ukrasite po želji!

#2  Žićane zvijezde

 

Izrada zvijezda od žice je malo teža, ali rezultat je potpuno vrijedan Vašeg truda!  

Božićni DIY ukrasi zicane zvijezdeZa izradu ovog božićnog DIY ukrasa trebat će Vam sljedeći alati i materijali:

žice različitih debljina;

žičani rezač;

mala kliješta;

neke perlice i vrpce za dekor;

papir i olovka za izradu oblika.

Počnite crtati zvijezdu na običnom bijelom papiru. Koristite taj papir kao uzorak za vaš budući ornament. Uzmite komad žice, napravite malu zavinutu petlju i oblikujte zvijezdu od ostatka žice. Zatim uzmite tanji komad žice počnite ga omotavati oko zvijezde. Kada u potpunosti završite s izradom zvijezde možete ju s još jednom žicom samo zakaćiti na bor ili postaviti na stol kao ukras! 

Savjet: umjesto crteža, možete upotrijebiti zvjezdasti kolačić kao uzorak.

 

#3   Svjetleće staklenke  

Božićni DIY ukrasi svijetleće staklenke

Potrebni materijali:

čiste, prazne staklene posudice;

ljepilo;

šljokice;

kist;

žlica;

svijeća;

Postupak:

Koristite kist kako biste nanjeli ljepilo u unutrašnjost staklenke. Nanosite ljepilo od dna staklenke prema vrhu. Nemojte štediti jer će Vam ispasti šljokice. Ostavite ¼ (gornji dio) staklenke bez ljepila. Nakon što ste nanjeli ljepilo odmah posipajte šljokice po još vlažnom ljepilu pomoću žlice. Okrećite staklenku kako biste popunili svo područje na kojemu je ljepilo. Ako ste stavili previše šljokica samo ih vratite natrag u kutiju za ponovnu upotrebu. Kad se staklenka osuši, umetnite svijeću. Preporuka je da to koristite na otvorenom!

Savjet: Za kasniju upotrebu staklenke, samo prelijte vodom i ukonite ljepilo i šljokice.

#4    3D papirnate zvijezde

Božićni DIY ukrasi 3d zvijezda

Papir je još jedan od materijala koji možete koristiti za izradu nevjerojatnih DIY božićnih ukrasa u trajanju od nekoliko minuta. Za izradu tih prekrasnih 3D zvijezda, trebat će Vam:

2 komada papira 6×6;

ljepilo;

škare;

ravnalo i olovka

Stavili smo Vam i video u nastavku pa možete vidjeti koliko je zapravo jednostavno.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=6Wgdn3piXpU[/embedyt]

 

#5    Sjajne svijeće

Što Vam treba:

set običnih bijelih svijeća;

šljokice – crvene, zlatne, srebrne, plave (ovisno o Vašim željama);

ljepilo (za šljokice);

kist;

sprej za učvršćivanje;

ljepljiva traka.

Da biste ukrasili svijeće kao na slikama zapravo možete slijediti upute od prethodnog DIY ukrasa, no evo uputa. Ako želite da šljokice na svakoj svijeći budu jednake visine, označite sa ljepljivom trakom do kuda želite posipati šljokice. Pomoću kista namažete ljepilo za šljokice te prije nego se ljepilo stigne posušiti posipate šljokice na svijeću. Ostavite preko noći da se posuši i ujutro posprejate (po želji) sprejom za učvršćivanje i to je to! Napravili ste prekrasan božićni DIY ukras kojim se možete ponositi! 🙂

 

Ako Vam se svidio članak i želite još DIY projekata, javite nam se e-mailom, na facebook-u ili instagram-u!

 

Sretan Božić!!

 

 

Moglo bi vas zanimati...

Pretplati se na newsletter