12 savjeta za božićno uređenje doma

Ostala su samo 2 dana do Božića, što znači da je ludnica oko čišćenja, pečenja kolača i kupovine poklona već u tijeku. Znamo da uređenje doma u duhu Božića uz navedene obveze nije lagan zadatak, no zato smo mi tu! Donosimo Vam savjete kako urediti svoj dom u božićnom duhu.

1. Božićno drvce

Božićno drvce najprepoznatljiviji je simbol ovog blagdana. Čak i za one koje ne slave Božić, miris bora izaziva osjećaj topline i radosti.

Za početak, odaberite želite li prirodno ili umjetno drvce? Više pročitajte na našem članku gdje smo za Vas izdvojili sve negativne i pozitivne strane oba izbora.

2. Vijenac

Tko kaže da je vijenac namijenjen samo za Vaša ulazna vrata? Blagdanski duh možete povećati vijencem na prozorima kuće! Svojem vijencu možete dodati neke glamurozne ukrase za elegantan osjećaj ili prirodnu dekoraciju za eco-friendly osjećaj.

3. Blagdanski stol

Nemojte propustiti urediti ni jedan kutak bez Božićnog duha. Večera je vrhunac Badnjaka te ručak Božića, stoga ne zaboraviti na uređenje stola. Ukrasite stol svijećama sa dekoracijom od cimeta, božićnim ili bijelim stolnjakom, salvetama u obliku božićnog drvca te voljenim dekoracijama. Također, na stol možete staviti prekrasan cvjetni aranžman ili božićnu zvijezdu.

4. Lampice

Stvaranje ambijenta dobrodošlice za blagdane može biti super jednostavno i lako se postiže. Odabirom zlatnih lampica na božićnom drvcu i u cijelom domu možete podići raspoloženje za slavlje i radost, istovremeno stvarajući ugodnu atmosferu.

5. Dekoracija u različitim oblicima

Anđeli od papira

Znamo da će sve oči biti usmjerene na Vaše drvce za Božić, ali ukoliko želite skrenuti pozornost i na druge dijelove svog doma, možete. Jednostavnim dekoracijama u obliku pahuljica, anđela, saonica na ormarićima ili stolu vrlo brzo možete poboljšati izgled ostatka doma.

Ukras od papira

Anđeli od papira

Kako urediti podnožje drvca?

6. Središte stola

Ukrasi poput kuglica ne moraju se koristiti samo za uređenje božićnog drvca. Možete ih pretvoriti u lijepu dekoraciju za središte stola, posložene u staklenoj zdjeli.

7. Najmještaj i tekstil

Možda ih je lako zanemariti, ali nemojte propustiti priliku da svoj krevet učinite dijelom božićnog uređenja ove godine. Ubacite nekoliko akcentnih jastuka s božićnim motivima i postavite udobnu dekicu preko kreveta i primjetiti ćete razliku.

8. Božićne čarape

Mnogi imaju tradiciju vješati čarape svake blagdane, pa ukoliko ste jedni od njih nemojte zaboraviti ovaj klasični božićni dodatak u svom domu. Od raskošne zelene do klasične crvene, ovaj komad može svaki prostor upotpuniti i uljepšati. Možete izabrati iz širokog asortimana čarapa ili ih možete i personalizirati oznakama, imenima itd. Za one koji nemaju kamin, čarape se mogu obijesiti i na stepenice.

9. Posuđe

Zamijenite svoj klasični asortiman posuđa za svečani božićni pribor za jelo. Izaberite elegantne setove s blagdanskim motivima ili bojama za potpuni učinak. Također, možete upotrijebiti ubruse s motivima za postizanje savršenog ugođaja.

10. Otirač

Kada ukrašavate svaki dio svog doma, ne zaboravite i podove. Dodajte toplinu i dobrodošlicu otiračem ispred ulaznih vrata.

11. Svečani potpuri

Za prirodnu i skromniju blagdansku atmosferu, napravite potpuri od tradicionalnih zimskih sastojaka poput žira, raznih bobica, drva, cimeta, suhog voća, češera.. Stavite ih u pladanj ili zdjelu i voila!

12. Božićni pokloni

Tko je rekao da ne možete koristiti božićne poklone kao dekoraciju? Ukoliko volite izgled svojeg božićnog drvca i poklona ispod njega, zamotajte prazne kutije i postavite ih ispod bora, na prozore ili gdje god Vam srce želi.

Inspiracija za zamatanje poklona

Moglo bi vas zanimati...

Pretplati se na newsletter