DIY Saonice kao božićni ukras

DIY Saonice kao božićni ukras

Današnji prozorčić donosi nam DIY saonice 🙂

Ovaj projekt je savršen za obitelji sa malom djecom jer je prezabavan i jednostavan! No nije li dosad svaki naš blagdanski DIY bio jednostavan?! Što je odlično kod ovog projekta je da možete dodati neki svoj personalizirani pečat poput datuma, imena, inicijala ili znaka.

Materijali koje su Vam potrebni:

Štapići za sladoled {2 normalne veličine i 5 manjih}
Ljepilo za drvo
Boje
Špaga
Ukrasi po želji {zvončići, ukrasna vrpca}

Upute:

Zalijepite 4 štapića manjih dimenzija jedno uz drugo tako da su štapići s vanjske strane postavljeni malo niže od unutarnjih. Najlakši način za nanošenje ljepila je istisnuti malo ljepila na papir, a zatim pomoću čačkalice ili štapića nanijeti ljepilo po rubovima. Ostavite da se osuši.

Priprema za DIY saonice

Zatim te štapiće i štapić koji niste zalijepili, obojite u boju po želji te ostavite da se boja osuši.

Pomoću nekog komadića tkanine obojite dva štapića većih dimenzija te ih nakon što se boja osuši zalijepite za manje štapiće na stranu koju niste prethodno obojali.

Ljepljenje štapića

Zalijepite preostali štapić na vrh.

Osnovne DIY saonice gotove

Nakon što se sve skupa osušilo dodajte uskrase po želji. Nekoliko grančica umjetnog bora  zamotajte sa ukrasnom vrpcom te par zvončića. Sa stražnje strane stavite par kapi ljepila te dok je još mokro umočite rub špage kao što je prikazano na slici ispod.

Ove male saonice izgledaju preslatko obješene na božićnom drvcu, ali ih možete iskoristiti na puno drugih načina. Možete ih dodati na božićni poklon te na njima napisati za koga je poklon namijenjen ili iskoristiti kao dio dekoracije stola. Mogućnosti su beskrajne! Jedino što je potrebno je malo mašte.

DIY saonice na poklonu

DIY saonice kao ukras

Moglo bi vas zanimati...

Pretplati se na newsletter