DOM IZ SNOVA: Pogled zlata vrijedan

Postoji nešto nevjerojatno umirujuće u sobi s pogledom. U današnjem užurbanom svijetu, posvetiti se sebi – pa makar na samo par minuta – postao je luksuz. Pokušajte odvojiti malo vremena i zamislite svoj dom iz snova. Još niste sigurni kako to točno izgleda?  Od valovitih brežuljaka, do beskrajnog mora, pa čak i urbanih intriga, ovih 12 inspirativnih pogleda možda pomognu da vizualizirate svoj dom iz snova. Koji je Vaš omiljeni?

1. Stara zgrada u Londonu sa WOW prozorima

Što reći? Koju zgradu prije pogledati?! Ova predivna staklena ploha pune veličine i širine, osmišljena u Crittall-stilu od čelika, vješto je usklađena sa okolnom arhitekturom. Interijer urbanog stila s eklektičnom mješavinom namještaja doprinosi osobnosti prostora te odgovara čak i karakteru zgrade.

 

2. Soba s pogledom na Matterhorn u Zermattu, Švicarska

U alpskom turističkom resortu Zermatt u Švicarskoj, koji se nalazi gotovo milju iznad razine mora, ovaj predivan prizor ostavlja bez daha. Zar je moguće da ovakvo nešto čak postoji?!

 

3. Pogled na ocean

Ova prekrasna kuća sa pogledom na more nalazi se na poluotoku West Coast u Shelley Pointu, zaljevu Svete Helene u Južnoj Africi. Suvremeni dizajn arhitekta Stefan Antoni Olmesdahl Truen (SAOTA) obilježen je slamnatim krovom podupren čeličnim šipkama. Uređenje eksterijera povećava ionako širok pogled na ocean. Jeste li i Vi ovako zamišljali svoj DOM IZ SNOVA?

 

4. Pogled na Coit Tower u San Franciscu, USA

Nećemo se lagati, pogled na grad s visine je fanstastičan u bilo koje doba dana, pogotovo sa prozorima preko cijelog zida – ako se ne bojite visine naravno.

Primjetite kako se oblik Coit-ovog tornja u daljini rezonira sa metalnim stolićem između dviju stolica!

 

5. Kuća na plaži

Mislimo da ćete se složiti da je ovo jedan od najljepših pogleda iz spavaće sobe! Ogromne staklene ploče, bez čeličnih šipki koje ih dijele, pružaju Vam maksimalan pogled na obalu, more i nebo. Nikada ne bismo zatvarali zastore, a Vi?

 

6.  Izolirani od stvarnosti ili?

Na nadmorskoj visini od 2286 m, Sunshine Canyon Residence dizajniran by THA Architecture nudi pogled koji ostavlja bez daha. Udaljen samo 11 km od centra grada Boulder u Coloradu, ovaj dom izgleda kao da je potpuno izoliran od stvarnosti.  Kuća od 204 kvadratnih metara nalazi se na samoj padini i nudi prozore od poda do stropa kako bi pružili nesmetan pogled na kanjon. Nevjerojatan dizajn potpuno stapa planine i interijer tako da iznutra izgleda kao da su planine dio same kuće.

 

7. Pogled s 43. kata

Urbani pogledi nude jednako uzbuđenje, boju i privlačnost poput mora ili prirode. Pogotovo kada je riječ o vrtoglavom pogledu s 43. kata zgrade u Londonu. Stakleni krov daje ovom prostoru svjetlost i energiju. Zimi propušta sunčeve zrake i grije prostor, a ljeti sprječava prolaz štetnih UV- zraka. Što kažete na pomisao da ne trebate trošiti novac na struju gotovo pola godine?

 

8.  Pogled na šumu, Malezija

Arhitekti Choo Gim Wah dizajnirali su ovu predivnu Deck House u Jandi Baiku u Maleziji.

Ogroman prostor ovog doma ima prozore u punoj dužini zida i pruža zadivljujuće poglede na šumu.

 

9. Savršeno mjesto za čitanje

Ovo je savršeno mjesto da zaboravite na sve svoje brige i probleme i samo uživate. Bilo to čitanje, popodnevni odmor ili samo sanjarenje o nekim lijepim danima koji su prošli – ma samo se šalimo – pustite prošlost tamo gdje je i koncentrirajte se na budućnost. Kao npr. kako ćete si jednog dana priuštiti svoj DOM IZ SNOVA.

 

10. Zapanjujući suvremeni dom

Swatt Miers arhitekti transformirali su ovu kuću izvorno izgrađenu 1970-ih u elegantan moderan DOM IZ SNOVA. Ovaj zapanjujući suvremeni dom s dramatičnim pogledom na zaljev San Francisca, nalazi se u gradu Belvedere na južnom rubu poluotoka Tiburon u Kaliforniji.

 

11. Panoramska savršenost

Vidite li što su vlasnici htjeli postići? Zahvaljujući dugim, ravnim daskama vizualno su produžili terasu i time usmjerili poglede u savršen prizor na more.

Ponekad je razlika između prosječne sobe i savršene sobe ono što je izvan sobe, a ne samo ono što je unutra!

 

12.  Kućica iz snova u San Franciscu, USA

Ovaj prozor, koji slijedi liniju zasvođenog stropa, savršeno oblikuje fantastično drvo. Stablo djeluje kao organski okvir za pogled u daljinu, dajući mu još više interesa nego da je neometano.

 

Moglo bi vas zanimati...

Pretplati se na newsletter