Gdje za Novu godinu? Doma!

 Božić je prošao, no troškovi nisu.. Nova godina je pred vratima. Ne znate gdje bi išli, a da ne potrošite svu plaću prethodnog mjeseca? Znamo kako Vam je!  Svi sanjaju o blještavim haljinama, veseloj ekipi i ludom provodu, ali tko kaže da ludi provod ne može biti upravo u Vašem domu? Donosimo Vam par savjeta kako da organizirate Novu godinu bez puno briga, da se pritom i zabavite. Krenete u Novu godinu ispunjeni srećom, veseljem i ljubavi s najdražima.

Očistite ravne površine

Ne samo da Vam trebaju čiste površine za goste kako bi mogli ostaviti piće, nego i pretrpani ormarići ili stol ne izgledaju nimalo privlačno. Posebno ako imate vrijedne i dragocjene predmete koji mogu pasti i razbiti se tijekom večeri i plesa.

Nemojte sve maknuti, dobro je zadržati jedan ili dva dekorativna predmeta – u suprotnom bi Vaš prostor mogao poprimiti minimalistički stil (osim ako to želite – onda sve maknite). Najbolje i najdragocijenije komade zamijenite s keramičkim vazama ili ukrasnim zdjelama za kojima ne biste žalili da se razbiju.

 

Zaštitite svijetli namještaj

Imate li bijeli/bež tepih ili kauč? Preporuka je da ga sklonite na tu noć kako biste izbjegli slučajno proljevanje crnog vina. Tepih zarolajte i pospremite u ormar, a na kauč stavite presvlaku. Savjetuje se da imate presvlake za bijeli kauč i tijekom cijele godine.

Gdje za novu godinu zastite namjestaj

Sortirajte mjesta

Uvijek je dobra ideja da sobu podijelite na par dijelova. Mjesta samo za stajanje – šank, švedski stol itd. i mjesta za sjedenje. Na taj način neprimjetno prisiljavate ljude na miješanje 🙂 

Gdje za novu godinu raspored mjesta

Dekoracija za Novu godinu

Pošto se božićne dekoracije spremaju tek na Sveta tri kralja, iskoristite to. Kupite prskalice, još pokoje lampice ako ih nemate dovoljno, balone, konfete i dekorirajte po želji. Neka se sjaji! Niti jedan kutak prostora ne bi trebao biti u mraku.

Hrana, hrana, hrana..

Poznajete li ljude koji kažu “ako ima dobre klope, idem!” ? 😉 Ranije smo spomenuli organizaciju prostora, no što se tiče hrane, rasporedite ju po čitavoj prostoriji. Zašto? Zato da spriječite gniježđenje na jednom mjestu. Također, to Vas oslobađa obaveze hodanja okolo s pladnjevima hrane i igre domaćina ako ljudi ne dolaze za stol. Ovisno o veličini sobe, rasporedite slanu hranu na jednu, slatku na drugu stranu sobe. Piće postavite na više mjesta zajedno s grickalicama i zaboravite na stres tijekom noći. Na jednom od stolova će sigurno ostati dovoljno da netko slučajno ne bi ostao gladan dok ne uhvatite minutu i napunite posude i pladnjeve!

Gdje za novu godinu hrana

Koktel bar

Stvorite opuštenu atmosferu i stavite piće tako da si svatko može sam uzeti što želi. Možete ih grupirati i postaviti na stol, stolić u dnevnom boravku, regale ili pomična kolica ako ih imate. U slučaju velikog broja ljudi, kupite čvrste plastične čaše da izbjegnete razbijanje staklenih.

Opustite se i uživajte u novogodišnjoj večeri, a planiranje novih navika i ciljeva ostavite za jutro nakon! 🙂

Moglo bi vas zanimati...

Pretplati se na newsletter