Najpopularnije male kućice 2016. godine

Život u malenom i skučenom prostoru za neke je noćna mora, a za druge izazov, pa mogli bismo reći i način života. Potrebno je dosta kreativnosti i dizajnerske vještine da bi se tih par kvadrata činilo kao Taj Mahal. Ali ove male kućice, točnije top 15 mini kućica privukle su mnogo pažnje prošle godine i možemo se kladiti da će netko čak razmisliti o promjeni.

Dakle, bilo da imate malen budžet ili jednostavno volite minimalizam, pronađite inspiraciju u našem odabiru najljepših svjetskih malih kućica.    

1. Kućica na drvetu iz snova (Dreamy Treehouse)

Ova mini kućića na drvetu izgleda maleno izvana, ali iznutra ima dnevni boravak, uredski prostor i spavaću sobu.

2. Eleganta kućica s terasom

Ova elegantna mala kuća dizajn je New Frontier Tiny-a i u svega 18 kvadrata sadrži sve što je potrebno za normalan život. Kuhinja, kupaona, ormar, stol za jelo, krevet pa čak i perlicu suđa i rublja i ono najzanimljivije i kreativnije klizna staklena vrata koja otkrivaju terasu koja iskače iz kućice, na kojoj se može ujutro uživati na bezbroj načina – točno ono što male kućice trebaju. Kućica sadrži još par zanimljivosti kao što su veliki farmerski sudoper i drvena ploča koja se često koristi za izradu spremišta, staja i drugih rustikalnih objekata poznata pod nazivom ‘shiplap’, od koje je građena cijela kuća.

 

3. Eklektički šarena kućica

Vlasnik ove šarene male kućice pretvorio je dvije prikolice u kućicu od 37 kvadrata koja je povezana jedino preko trijema.

 

4. Žarke boje male kućice

Jedna u nizu seoski malih kućica je ova šarena kućica u Oregonu u Mt. Hood Tiny House Village poznata kao ‘Savannah’ sa značajnim žutim daskama od cedra, crvenim šalaporkama i bijelim obrubom.

 

5. Minimalistički stil

Ova kućica od svega 19 kvadrata, smještena je u blizini Boise, Idaho. Dizajnirana je od recikliranog drva, okružena svijetlom i veoma prostrana unatoč svojoj veličini. Sadrži skrivena spremišta ispod kreveta, iznad špajze i iza hladnjaka. Na cijelu kućicu potrošeno je oko 11,000$, što je za male kućice dosta dobra cijena, pogotovo u Americi.

 

6. Bungalov iz snova

Wind River Bungalow iz Chattanooge, Tennessee, dom je entuzijastičnog para koji su započeli gradnju ovakvih kućica kako bi pomogli drugima da ostvare svoje snove života u malome. Ova mala kuća od svega 19 kvadratnih metara konstruirana je od cedrovine, drva bora i polimer betona. Bungalov je potpuno opremljen i prilagođen za život. Nevjerojatno, zar ne?

 

7. Oceanska kućica

Ova preslatka kućica sa crvenim krovom nalazi se u sjeni lisnatog drveća u gradiću Freeport, Maine. Dizajnirao ju je Mac Lloyd Creative Cottages te kao ekološki uređen dom raspolaže sa potpuno opremljenom kuhinjom, kupaonicom, dnevnim boravkom, kutkom za spavanje, tavanom pa čak i plinskim kaminom. Usprkos maloj kvadraturi odiše prozračnošću!

 

8. Kućica s malim trijemom

Na prvi pogled, ovaj mali slatki dom pravi je šarmer, ali kada uđete bit ćete šokirani koliko maleno zapravo ne znači i skučeno! Dizajnirano by Timbercraft Tiny Homes ovo preslatko prebivalište jednako je lijepo kao i bilo koja seoska kuća.

 

9. Šarmantni bungalov Californije

Izgrađena 1890., ova šarmantna kućica izvorno je bila vrtlarska kućica na velikom imanju.

 

10. Vikendica Katrina

Ova mala kućica je dizajnirana kao povoljno rješenje za stambene krize nakon uragana Katrina, veličine od 28 kvadratnih metara.

 

11. Rezbarena kućica

Ova mala kuća se nalazi u Kanadi i ima samo 26 kvadrata. Zanimljiva činjenica je da iznutra ima luksuzni kamin koji grije vlasnike kada god je to potrebno.

 

12. Poslastica umjetnika u Hamptonsu

Ove dvije male kuće smještene su u Sag Harboru i imaju 55 kvadrata. Ovakva kućica je služila jednom umjetniku za bijeg, gdje je kreativni um mogao uživati do mile volje.

 

13. Kućica s ogromnom kuhinjom

Ako trebate dokaz da možete živjeti u malom prostoru kao i u velikom, pogledajte kako je bloger iz Empty Nest-a prošle godine ugostio prijatelje i obitelj na večeri za dan zahvalnosti u svojoj Sherwood, Oregon, kući.

 

14. Živahna kućica

Nevjerovatno je koliko je sreće u ovih 25 kvadrata. Ovo se ne može riječima opisati, koliko slike to mogu vama pokazati.

 

15. Mala kućica za iznajmljivanje

Mladi par iznajmljuje ovu kućicu svima koji se žele ponovo povezati s prirodom, pobjeći od gužve i buke gradskog života.

Moglo bi vas zanimati...

Pretplati se na newsletter