5 najboljih kuhinjskih transformacija

Kreativna vizija dobrog dizajnera ili graditelja može biti od neprocijenjive vrijednosti ako želite napraviti velike promjene u svojoj kuhinji ili bilo gdje drugdje u domu. Ako ste suočeni s lošim rasporedom, mogli biste se iznenaditi kako radikalno drugačije može izgledati s malo mašte i znanja. Pogledajte fotografije prije i poslije nekih od najkreativnijih i najdramtičnijih kuhinjskih transformacija i pronađite inspiraciju i nadahnuće za vlastiti prostor.

Skandinavska transformacija

Kad su Emily i Andrew kupili svoj prvi dom u Aberdeenu, suočili su se s tamnom i starom kuhinjom bez ikakve inspiracije kako ju preurediti.

Postojeći raspored se promijenio kako bi se dobio izgled skandinavske kuhinje

Pozvali su stručnjake Bown + Brown Architects koji su potpuno transformirali prostor tako da su promijenili postojeći raspored i obnovili i nadogradili kuhinjsku opremu kako bi postigli skandinavski izgled.

Kuhinja i blagovaonica zamijenila su mjesta tijekom redizajna. Andrew i Emily željeli su veću blagovaonicu i manji kuhinjski prostor. Suvremena kuhinja u bijeloj boji (crisp white) zamijenila je mračne, stare ormariće. Kakva preobrazba!!

Blagovaonica, koja je nekoć bila kuhinja, sada ima prekrasan kameni pod u industrijskom stilu.

 

Open space transformacija

Ovaj dom je izvorno imao veliku dnevnu sobu i blagovaonicu. Katy Stevenson Bretton odlučila je transformirati dnevnu sobu i blagovaonicu u kuhinju i dnevni boravak, a zatim staru kuhinju pretvoriti u spavaću sobu.

U srcu nove kuhinje i dnevnog boravka nalazi se veliki kuhinjski otok koji dijeli kuhinju od dnevnog boravka. Odabrani su jednostavni ormarići bez ručkica u svijetlosivoj boji da se uklope u boju zidova, što je idealno za open-space. Jedino su sudoper i pipa ostali iz izvorne stare kuhinje.

Pipa i sudoper su samo dijelovi iz stare kuhinje

Micanje tepisona otkrilo je originalne podne daske koje su bile u dosta dobrom stanju, što je ogroman plus.

 

Francuska transformacija

Kada su vlasnici kupili ovaj dom u Francuskoj, sve je bilo staro i derutno s obzirom da je bilo napušteno nekoliko godina. Izvorna kuhinja je bila tamna, smještena između velike dnevne sobe i uskog mračnog hodnika. Pozvali su arhitekticu Anne-Astrid Chachignon da obnovi prostor i možemo reći da je napravila čudesan posao!

Chachignon je srušila zidove kako bi pretvorila staru kuhinju, hodnik i dnevni boravak u jedan veliki prostor. Čista bijela, plava i siva shema osvježila je cjelokupan prostor, a elegantni ormarići i moderni detalji napravili su da je kuhinja neprepoznatljiva!

Iako je riječ o ekstremnoj preobrazbi, nije potrošeno bogatstvo za renovaciju. Kako bi smanjili troškove, Chachignon je zadržala ploču za kuhanje i sudoper.

 

Preobrazba seoskog doma

Ovaj dom izvorno je niz međusobno povezanih soba, uključujući i staru kuhinju koja je prikazana na slikama. Vlasnici u doveli dizajnericu Sarah Goldsmith kako bi im pomogla pri renovaciji i redizajnu zgrade iz 18.stoljeća.

Predivna drva kao dodatak stropu

Sarah je izbacila kompletnu kuhinju, skinula sva vrata i srušila zid i tako stvorila otvoreni prostor koji vodi do blagovaonice.

Tijekom kuhinjske renovacije naišli su na probleme i ograničenja što se tiče dizajna kuhinje. Stepenice se nisu mogle ukloniti, što znači da se kuhinja nikako nije mogla povećati i nije bilo mogućnosti za open-space. No uz rustikalna drvena vrata i grede, sve se savršeno uklopilo u dizajn.

 

1960-te

Ovaj dom nije bio renoviran tj. ništa nije dotaknuto od šezdestih i sedamdesetih godina. Dizajnerica Sarah Rossiter iz Pataross Projectsa napravila je potpuni makeover.

Preobrazba kuhinje iz 1960-te slikana s boka

Cilj je bio stvoriti prozračni i ugodni prostor. Vlasnici su htjeli suvremeni stil s industrijskim detaljima.

Kuhinja je sada otvorena, moderna i prozračna! 🙂

Kako vam se sviđaju kuhinjske transformacije? Pošaljite nam svoju transformaciju s kojom se ponosite ili se javite ako trebate pomoć. Tu smo za Vas!

 

Moglo bi vas zanimati...

Pretplati se na newsletter