Spremni ili ne, 2018. je stigla. Dizajneri i robne marke diljem svijeta očekuju da će dizajn interijera biti malo odvažniji nego proteklih godina. Boje koje će prevladavati biti će tonovi dragulja, luksuzni baršun i mjed s uravnoteženim organskim naglascima. Što to zapravo znači? Ništa ustvari, naš savjet je da se držite onoga što se Vama sviđa i što volite bez obzira na trend. No ako ste se odlučili ove godine malo osvježiti ili redizajnirati svoj dom (bilo s novim slojem boje ili lijepim komadom namještaja), ovo su najvažniji trendovi – zajedno s nekima koje biste trebali preskočiti.

OUT – Bijele kuhinje

Na veliku žalost mnogih, no već nagovješteni trend ove jeseni, potpuno bijeli interijeri su na odlasku. Posebice kuhinje će u novoj godini zamijeniti bijelu boju za tople tonove drva i neutralne boje uključujući krem, plavu i sivu navodi Houzz.

 

OUT – ‘Obični’ nehrđajući sudoper

nehrđajući sudopet out

Umjesto sudopera od nehrđajućeg čelika dolazi nam sudoper u malo smjelijim nijansama i dizajnom. Možda ste već vidjeli trend farmerskih bakrenih sudopera, također dolaze i u betonskim i kamenim stilovima.  

 

OUT – Stari trend dekoracije riječima

trend dekoracija rijecima jastuci out

Znakovi ili jastuci na kojima piše “Home”, “Family” i drugi, mogu se činiti kao jednostavan način stvaranja žarišne točke sobe. No kako kažu, pretjerali smo posljednih par godina pa je vrijeme da to izbacimo i potrudimo se pronaći novi način izražavanja.

 

IN – Tonovi dragulja

trend 2018 dragulji

Jesen i zima su bile u tamnim, ugodnim bojama, a ni 2018. godina neće se mnogo razlikovati. Pantone je proglasio Ultra Violet bojom 2018. godine, dok je Sherwin-WIlliams odabrao Oceanside SW 6496. Obje nijanse smatraju se osnažujuće, dramtične i provokativne te potiču na razmišljanje, originalnost, inovaciju i vizionarski način razmišljanja – baš ono što nam treba u novoj godini!

Trend koji se nastavlja od jeseni je baršun.. Na slici vidite sofu iz Baker i Stonehouse-a.

trend 2018 laganije nijanse

Previše drame i prejake boje? Razmislite onda o laganijim nijansama, pogotovo kada je riječ o spavaćoj sobi.

prejake boje trend 2018

 

IN – Mjed

trend uređenja 2018 mjed

Bez obzira volite li ga ili ne, mjed je ponovno IN. Staromodna završna obrada ukrašava kuhinjske ormariće i namještaj dnevnog boravka. Mjed i bakar prostoru daju rustikalni ugođaj i čine ga vrlo šarmantnim.

 

IN – Wabi-Sabi

Wabi-Sabi je japanska umjetnost pronalaženja ljepote u nesavršenosti. Wabi je ljepota koja je savršena sa svim svojim nedostacima, kao što je asimetrija u keramičkoj posudi koja je ručno izrađena, za razliku od posude koja je savršena, ali napravljena strojno. Sabi je ona ljepote koja dolazi samo s godinama, poput patine na vrlo starom brončanom kipu.

 

Wabi sabi stil se odlikuje zemljanim tonovima i bojama poput smeđe, zelene i sive, a koristi uglavnom prirodne materijale koji izgledaju organski.

 

IN – Modeliran namještaj

Kauč u 2018. nalikovati će onima 70’ih godina, neobičnih oblika koji oživljavaju dnevnu sobu.

 

IN – Cvjetni dizajn

 

 

IN – Crno bjeli dizajn

Što reći? Klasična kombinacija koja očito nikada neće izaći iz mode!

IN – Prirodni materijali

prirodni materijal in 2018 trend

Kao što crno bijeli dekor ne izlazi iz mode tako ni prirodni materijali, svom srećom! 🙂

 

Kako Vam se sviđaju budući trendovi? Jeste li zadovoljni? Svoje komentare, pitanja ili savjete možete poslati na mail, porukom na Facebook profilu ili DM na Instagramu!