Koji će trend biti popularan u 2018.?

Spremni ili ne, 2018. je stigla. Dizajneri i robne marke diljem svijeta očekuju da će dizajn interijera biti malo odvažniji nego proteklih godina. Boje koje će prevladavati biti će tonovi dragulja, luksuzni baršun i mjed s uravnoteženim organskim naglascima. Što to zapravo znači? Ništa ustvari, naš savjet je da se držite onoga što se Vama sviđa i što volite bez obzira na trend. No ako ste se odlučili ove godine malo osvježiti ili redizajnirati svoj dom (bilo s novim slojem boje ili lijepim komadom namještaja), ovo su najvažniji trendovi – zajedno s nekima koje biste trebali preskočiti.

OUT – Bijele kuhinje

Na veliku žalost mnogih, no već nagovješteni trend ove jeseni, potpuno bijeli interijeri su na odlasku. Posebice kuhinje će u novoj godini zamijeniti bijelu boju za tople tonove drva i neutralne boje uključujući krem, plavu i sivu navodi Houzz.

 

OUT – ‘Obični’ nehrđajući sudoper

nehrđajući sudopet out

Umjesto sudopera od nehrđajućeg čelika dolazi nam sudoper u malo smjelijim nijansama i dizajnom. Možda ste već vidjeli trend farmerskih bakrenih sudopera, također dolaze i u betonskim i kamenim stilovima.  

 

OUT – Stari trend dekoracije riječima

trend dekoracija rijecima jastuci out

Znakovi ili jastuci na kojima piše “Home”, “Family” i drugi, mogu se činiti kao jednostavan način stvaranja žarišne točke sobe. No kako kažu, pretjerali smo posljednih par godina pa je vrijeme da to izbacimo i potrudimo se pronaći novi način izražavanja.

 

IN – Tonovi dragulja

trend 2018 dragulji

Jesen i zima su bile u tamnim, ugodnim bojama, a ni 2018. godina neće se mnogo razlikovati. Pantone je proglasio Ultra Violet bojom 2018. godine, dok je Sherwin-WIlliams odabrao Oceanside SW 6496. Obje nijanse smatraju se osnažujuće, dramtične i provokativne te potiču na razmišljanje, originalnost, inovaciju i vizionarski način razmišljanja – baš ono što nam treba u novoj godini!

Trend koji se nastavlja od jeseni je baršun.. Na slici vidite sofu iz Baker i Stonehouse-a.

trend 2018 laganije nijanse

Previše drame i prejake boje? Razmislite onda o laganijim nijansama, pogotovo kada je riječ o spavaćoj sobi.

prejake boje trend 2018

 

IN – Mjed

trend uređenja 2018 mjed

Bez obzira volite li ga ili ne, mjed je ponovno IN. Staromodna završna obrada ukrašava kuhinjske ormariće i namještaj dnevnog boravka. Mjed i bakar prostoru daju rustikalni ugođaj i čine ga vrlo šarmantnim.

 

IN – Wabi-Sabi

Wabi-Sabi je japanska umjetnost pronalaženja ljepote u nesavršenosti. Wabi je ljepota koja je savršena sa svim svojim nedostacima, kao što je asimetrija u keramičkoj posudi koja je ručno izrađena, za razliku od posude koja je savršena, ali napravljena strojno. Sabi je ona ljepote koja dolazi samo s godinama, poput patine na vrlo starom brončanom kipu.

 

Wabi sabi stil se odlikuje zemljanim tonovima i bojama poput smeđe, zelene i sive, a koristi uglavnom prirodne materijale koji izgledaju organski.

 

IN – Modeliran namještaj

Kauč u 2018. nalikovati će onima 70’ih godina, neobičnih oblika koji oživljavaju dnevnu sobu.

 

IN – Cvjetni dizajn

 

 

IN – Crno bjeli dizajn

Što reći? Klasična kombinacija koja očito nikada neće izaći iz mode!

IN – Prirodni materijali

prirodni materijal in 2018 trend

Kao što crno bijeli dekor ne izlazi iz mode tako ni prirodni materijali, svom srećom! 🙂

 

Kako Vam se sviđaju budući trendovi? Jeste li zadovoljni? Svoje komentare, pitanja ili savjete možete poslati na mail, porukom na Facebook profilu ili DM na Instagramu!

 

Moglo bi vas zanimati...

Pretplati se na newsletter