Mislite da nemate mjesta za walk-in ormar?

U DOMU iz SNOVA, većina žena voljela bi walk-in ormar veličine spavaće sobe. Soba posvećena samo za cipele, luksuzne haljine, torbice i naravno samostojeći stol za nakit i ostale modne dodatke, ne zaboravimo i što veće ogledalo i prekrasan luster. Drage naše dame, jeste li se pronašle u opisu garderobe iz snova?

Sjećate li se davnih godina serije Sex & The City, kada Carrie otvori dvostruka vrata ogromnog ormara u svojem novom stanu, a u pozadini se čuje ona miložvučna melodija i njeno oduševljenje. Neke žene su čak pljeskale! Ma tko ne bi htio takav fantasy walk-in ormar?!

Walk-in ormar iz snova

Ali nažalost, tu ćemo Vas probuditi iz snova. U stvarnom životu, većina nas ne posjuduje takve ekstravagntne haljine, fansy torbice i mali milion cipelica, a kamoli da imamo dovoljno mjesta u našim domovima da bismo mogli odvojiti čitavu sobu za ovakvu vrstu luksuza.

Bijeli walk-in ormar

Dobra vijest je, međutim, da možemo stvoriti svoje male kutke sreće, veselja i zabave. Postoje trikovi koje ćemo podijeliti s Vama i koje možete primjeniti na svoj mali kutak, pogotovo ako je  malih dimenzija.

Walk-in ormar za muškarce

Razdijelite svoju spavaću sobu

Ovaj savjet smo već spomenuli kada smo pričali o domu u potkrovlju, pa će Vam možda biti poznat. Kada ste se već odlučili za walk-in ormar i ne znate gdje ga smjestiti jer nemate dodatnu sobu  – jedna od solucija je ova – ako imate veliku spavaću sobu, razmislite da ju razdijelite zidom i na jednu stranu (manju) napravite svoj ‘dream’ walk-in ormar, a na drugu (veću) klasičnu spavaću sobu.

Ovime možete dobiti jako zanimljivo rješenje i izgled spavaće sobe, pogotovo ako napravite ulaz u ormar s obje strane kreveta. A možete ga i zatvoriti s jedne strane, a drugu ostaviti otvorenom. Odlično je čak ako imate kupaonicu u produžetku, pa walk-in ormar dođe između spavaće i kupaonice kao naručen.

 

Budite pametni kada je u pitanju visina polica

Police izrađene po narudžbi su izvrsne, no ako to izistkuje izlazak iz ugodne zone budžeta, odlučite se za police koje mogu lako promijeniti visinu. Na taj način možete imati različite visine prema onome što želite staviti na njih. Na slici, vlasnica maksimizira svoj prostor grupiranjem predmeta sličnih visina i pohranjuje ih na police tako da zauzmu što manje mjesta.

 

Mali trikovi čine čuda

Unutarnja vrata ormarića mogu se koristiti za pohranu modnih dodataka kao što su torbice, remeni ili šalovi. Sve što trebate je nekoliko kukica. Također, jedna od alternativa su male metalne šipke (one koje koristite u kuhinji za šalice za čaj i kavu), koje možete pričvrstiti na unutrašnjost vrata.

Da biste dobili više mjesta u svojem malom walk-in ormaru, možete ugraditi metalnu pomičnu šipku s kukicama koja se može uvući. To će Vam omogućiti da lako izvadite stvari (i maknete iz videokruga kada ih ne korisitite), čime ćete osigurati više prostora za kretanje.

 

Razdijelite ladice

Veliki smo fanovi ovog trika. Podijelivši ladice u manje segmente, možete dobiti puno više prostora. Plus, sve je lijepo organizirano i uredno – raj za perfekcioniste 🙂

Iskoristite prazne zidove

Odličan način za objesiti Vaše modne dodatke u organiziranom i kretivnom načinu je da ih postavite na prazne zidove. Ne zauzima puno prostora i puno je bolji izbor od bacanja svih tih stvari u ladicu, jer: a) neće se zapetljati, i b) možete tu istu ladicu korisititi za nešto drugo.

Korištenje praznih zidova u walk-in ormaru

 

Ugradite rotirajući nosač za cipele

OK, ovo je kutak u kojem se prepustite Vašoj unutarnjoj Carrie Bradshaw. Obožavamo ovu ideju jer maksimalno iskorištava prostor. Ovo je pametno i zabavno rješenje!

Podesivi vertikalni nosači za vješalice

Ovo je sličan savjet kao onaj što smo ranije spomenuli s promijenjivim visinama polica. Ako imate ograničen prostor i prilično visoke zidove, podesive šipke su izvrsna ideja. Ovim trikom osiguravate korištenje cijelog zida/ormara.

Koristite iste vješalice

Ovaj se savjet čak ne odnosi SAMO na male walk-in ormare, već vrijedi za SVE tipove ormara. Mali, veliki, walk-in ormar, običan ormar..

Sjećate se što smo govorili o malim prostorima koji izgledaju neuredno? Savjet o istim vješalicima duž cijelog ormara učinit će Vašu garderobu urednom i oku privlačnom.

Postanite najbolji prijatelj s nosačem za hlače

Ovo je jako slično onom uvlačivom nosaču za Vaše dodatke. Posebno je dobar iz dva razloga:

1. Manje vješalice = manje nereda

2. Osiguravaju sve puno pristupačnije.

Na putu do zvijezda

Koristite cijelu visinu zida za svoj walk-in ormar. Od poda sve do stropa. Izdužena garderoba izgleda elegantno, lijepo i uredno. A kako da bude praktično, pitate se?

Uvijek imajte neki mali stolić ili tabure pri ruci.

Ogledalo, ogledalce tko je najljepši na svijetu?

Korisitite ogledala po dužini vrata, a ako nemate vrata? Napravite malo udubljenje i tako otvorite prostor, primjer kao na slici. Ponekad malo razlamanje čiste linije ormara, može maknuti osjećaj zatvorenosti kao kutije. I plus, praktično je.

DIY walk-in ormar

Ne morate potrošiti bogatstvo na svoj ormar iz snova. Ako imate ograničen proračun, pokušajte sa DIY projektima. Možete kombinirati i uskladiti sve police i ladice onako kako odgovaraju Vašem budžetu i prostoru.

Ako se odlučite na DIY projekte, slobodno nam se javite pa ćemo Vam dati par savjeta i podijeliti s Vama neke primjere za inspiraciju.

 

Rasvjeta!!!

Izuzetno je važno dobro razmisliti o rasvjeti! Želite rasvjetu koja laska Vašem ormaru i također Vam omogućuje preglednost odjeće, obuće i modnih dodataka.

U ovom ormaru iz snova, reflektori i veliki krovni prozor učinili su svoju magiju. Prekrasna bijela shema i ogledala stvorili su prostran i prozračan osjećaj. Ako ste više ljubitelj nježnijeg raspoloženja, izaberite podnu rasvjetu s ledicama.

Također, ako možete, savjetujemo Vam da odaberete rasvjetu koja je povezana s prekidačem na kojem možete mijenjati jačinu svijetla.

 

Moglo bi vas zanimati...

Pretplati se na newsletter